Jdi na obsah Jdi na menu

Odkazy

V diskusní skupině na Faceboku se občas mihne i odkaz na nějaký zajímavý článek, dokument, film. Ale jak se tam hodně povídá, odkaz zmizí do propadliště dějin a mně se pak špatně hledá. Proto jsem zkusila Vaše doporučení v diskusní skupině najít a umístit sem. Máte-li něco na přidání, bude to fajn.

Rozhovor v českém rozhlase

https://wave.rozhlas.cz/pavel-sima-hermanek-cesta-prirodniho-leceni-5255961

 

Filmy

  • Celestinské proroctví - Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura.
  • Dálnice 60 - Neil si přál odpovědi na otázky a proto byl poslán na cestu plnou dobrodružství, na stovky kilometrů dlouhou pouť po neexistující dálnici I 60. Má doručit balíček a přitom poznat sebe sama
  • Food Matters/ Na jídle záleží: Jsi to, co jíš - Dokument se zabývá hlavně problematikou správné výživy, která vede nejen ke kvalitnějšímu životu, ale především k účinnému předcházení chronických onemocnění jako jsou onemocnění kardiovaskulárního systému, cukrovky druhého typu, nebo třeba rakoviny. Choroby prakticky neléčitelné moderní medicínou, lze úspěšně léčit odstraněním jejich pravých příčin.
  • Na počátku bylo světlo - film o lidech, co se vyživují pránou; jsou tam názory lékařů, fyziků i lidí, co to praktikují
  • Především nikomu neublížím- o epilepsii šestiletého dítěte, jeho matce, přístupu doktorů a jak z toho ven :-)
  • Tajemství - jak dosáhnout spokojeného života v oblasti peněz, zdraví, vztahů i osobního štěstí. Učí člověka pochopit sílu myšlenky a odhalit vlastní skryté schopnost.

Divadelní představení, přednášky

  • Jaroslav Dušek hostí MUDr.Jana Hnízdila - záznam z představení (Divadlo Kampa: Duše K, 19.7. 2011). Poučné a vtipné. Chcete se léčit, nebo být zdraví?
  • Čtyři dohody - záznam představení Jaroslava Duška
  • Všechno je dobré - Iva Adamcová, záznam ze setkání ve Starých Křečanech - říjen 2011 (6 dílů)
  • Henri Monfort - člověk, který 9 let žije nezávisle na jídle - Breatharián - člověk, který žije nezávisle na jídle - hostem Jaroslava Duška v divadle Bolka Polívky. Tříhodinové povídání o neuvěřitelném fenoménu „stravy pouze ze vzduchu a z prány", kterou údajně úspěšně praktikuje na zeměkouli už 30 až 40 tisíc lidí.
  • Anita Petek - Očkování - Anita Peteková, lékařka bez lékařského vzdělání. Nebo by se spíš hodilo říct lékařka neovlivněná zavedenými lékařskými dogmaty a postupy. Čas strávený v její společnosti strávíme zamyšlením, zda je na stoletém očkovacím dogma něco pravdy.

Rozhovory, články

Knihy

  • Tajemství (viz. film)
  • Čtyři dohody (viz. divadelní představení)
  • Celestýnské proroctví (viz. film)
  • Miluj svůj život
  • Co o nás prozrazují zuby - Zuby jsou zrcadlem našeho tělesného i duševního zdraví. Ukládají se v nich vzpomínky na prožité události a traumata. Autorka - zubní lékařka tvrdí, že zubní kaz odráží vztahy mezi stavem našeho chrupu a naším citovým životem. Vysvětluje, co znamenají kazy a různé vady na jednotlivých zubech.
  •  

Perly moudrosti

  • Od Pavly Drbalové: Má duchovní učitelka ranka dělí nemoci (pokud použijeme tohoto zavádějícího pojmu) na tři druhy. První skupina jsou dětské nemoci. dětské nemoci máme, dokud jsme závislí na svých rodičích, dokud jsme v jejich moci, fyzicky se to nejlépe pozná podle hlavního příznaku - ještě stále s nimi bydlíme. někteří obyvatelé této planety mají tyto dětské nemoci až do smrti své matky (synové žijící u maminky, nebo stále k mamince utíkající před problémy), tedy mnohdy do značně pozdního věku. tyto dětské nemoci se vyznačují tím, že je vlastně moc nemůžeme sami ovlivnit. čistíme přes ně vlastně věci svých rodičů. děti marodí za své rodiče. viz nedávný případ zde zmiňovaný, 13tiletá holčička skončila v léčebně pro sebepoškozování - ona sam si nemůže pomoci, ani lékaři jí nemohou pomoci, pokud si nepomůže její matka. až se matka vyléčí, uzdraví se i dcera. druhá skupina jsou nemoci ega. jsou to nemoci obrany, vzteku, zoufalství, mocenského boje. mohou nám velice ublížit a nejsou nám nijak k užitku. jejich zaléčování hromadí v našem těle škodliviny. ukazují nám, že jsme na špatné cestě a že bychom s tím měli něco dělat. jsou to vykřičníky, varování, kopance, které nás mají přivést na správnou cestu (zdravého způsobu života v pravdě a lásce). začínají odchodem dětí z domova (v jakémkoliv věku) a končí nástupem bytosti na duchovní cestu. třetí skupina nemocí jsou už nemoci čistícího se ducha. přichází do našeho života, když se rozhodneme jít duchovní cestou, hledat pravdu a lásku. to jsou nemoci, které provází očistu ducha očistou těla. jsou to nemoci, které nám pomáhají. které nemá cenu léčit, ale jen je přečkat. zalézt do postele, odpočinout si a prožít si tuto nemoc, protože nám přináší nové informace. a překlad do šímovštiny: 1)děti jsou zanesené, poněvadž jsou zaneseni rodiče. 2)lidé, kteří se nečistí bylinkami, mají rýmu, angínu a berou na to antibiotika. 3)lídé, kteří začali přesličkovat, už nemají rýmu, ti už se prostě jen čistí.